Toscabars

Toscabars

Av: / Foto: Anette Nilsson
45 min
30 st
Godis för nötälskaren.
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl blandade nötter, t ex mandel, hassel-, pecan- och/eller valnötter
    2. 100 g smör
    3. 1½ dl strösocker
    4. ½ dl ljus sirap
  1. Garnering

    1. 50 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Klä en fyrkantig bakform med bakplåtspapper, cirka 21x21 cm.

    2. 2.

      Hacka de blandade nötterna och mandeln grovt.

    3. 3.

      Mät upp smör, socker och sirap i en kastrull. Värm upp det under omrörning och låt därefter blandningen småkoka i ett par minuter.

    4. 4.

      Tillsätt nöt- och mandelhacket och rör om.

    5. 5.

      Bred ut smeten jämnt i formen. Känns smeten klibbig och svårhanterlig kan man doppa fingrarna lätt i lite matolja och trycka ut den jämnt. Men se upp så du inte bränner dig.

    6. 6.

      Grädda toscan cirka 15 minuter. Låt den svalna något och lyft därefer kakan ur formen. Skär upp i avlånga bitar innan den hunnit stelna helt.

    7. 7.

      Garnering: Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla den sedan över de kalla toscakakorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?