Tortilla med frästa bönor, ägg och tomatsalsa med koriander

Tortilla med frästa bönor, ägg och tomatsalsa med koriander

45 min
4 personer
En smarrig middagsrätt!
Fler recept på:
Tomater, Bönor
Annons

Ingredienser

  1. Frästa bönor:

    1. 1 burk svarta bönor, ca 400 g
    2. 2 msk olivolja
    3. 1 vitlöksklyfta (skalad och hackad)
    4. 2 skivor bacon (tärnade)
    5. 1 tsk mald spiskummin
    6. 1–2 dl hönsbuljong
    7. salt och nymald svartpeppar
  2. Tomatsalsa:

    1. 6 stora tomater
    2. 1 liten gul lök
    3. 1 kruka koriander
    4. 1 msk olivolja
    5. salt och nymald svartpeppar
  3. Till servering:

    1. 4 ägg
    2. 4 små mjuka vete- eller majstortillabröd

Gör så här

    1. 1.

      Häll av bönorna i durkslag och skölj dem. Hetta upp olivoljan i en stor panna och fräs vitlök och bacon lätt. Tillsätt bönorna och spiskummin låt de fräsa med en minut.

    2. 2.

      Sänk värmen till medel och mosa bönorna grovt med en gaffel. Späd med buljong eller vatten och rör till en mosig röra. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Dela tomaterna horisontellt och gröp ur kärnhusen med en sked och släng dem. Ställ tomaterna upp och ner på hushållspapper så de får rinna av.

    4. 4.

      Skala och hacka löken och koriandern men spara lite koriander till dekoration. Hacka tomatköttet och blanda allt med oljan. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Stek äggen i lite olja på ena sidan. Salta. Ta upp och lägg åt sidan. Stek bröden lätt på båda sidor. Lägg bönröran på bröden, lägg ett ägg ovanpå och toppa med tomatsalsa och resten av koriandern.

Tips från kocken

Unna dig den här fantastiska rätten en söndagsmorgon och du står dig till långt efter lunch.
Fler recept på:
Tomater, Bönor
Är innehållet i detta recept olämpligt?