Tortilla med bönor och ägg

Tortilla med bönor och ägg

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Servera till lunch!
Fler recept på:
Bönor, Chili, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 st röd chili
    4. olivolja till stekning
    5. 1 st liten squash, ca 250 g
    6. 1 burk krossade tomater, ca 400 g
    7. 1/2 tsk malen spiskummin
    8. 1 burk kidneybönor, ca 400 g
    9. salt och peppar
    10. 4 st små tortillabröd
  1. Tillbehör

    1. 4 st stekta ägg
    2. hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka löken och vitlöken. Kärna ur chilin och finhacka den. Fräs allt i lite olja tills löken är mjuk men utan att den får färg.

    2. 2.

      Skär squashen i små tärningar. Rör ner i lökfräset och häll på tomatkrosset. Krydda med spiskumminen. Låt puttra i 10 minuter tills det mesta av vätskan kokat in. Låt bönorna rinna av och tillsätt dem. Salta och peppra.

    3. 3.

      Stek tortillabröden frasiga på båda sidor i lite olivolja. Lägg en tortilla på varje tallrik, lägg på tomat- och bönröran och ett stekt ägg. Strö över hackad persilja. Servera genast.

Fler recept på:
Bönor, Chili, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?