Torta de Santiago

Torta de Santiago

Av: / Foto: Linn Fransson
60 min
1 kaka
Det finns olika historier och berättelser kring denna mytomspunna tårta. Den vanligaste historien berättar om att tårtan skapades som en hyllning till St. James (Santiago), Spaniens skyddshelgon.
Fler recept på:
Tårta
Annons

Ingredienser

    1. 175 g rumstempererat smör
    2. 540 g (6 dl) strösocker
    3. 7 st ägg
    4. 500 g mandelmjöl
    5. 80 g (1 dl) potatismjöl
    6. rivet skal av 1 apelsin och 1 citron
    7. 2 msk florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smörj och bröa en springform med löstagbara kanter.

    3. 3.

      Vispa smör och socker poröst.

    4. 4.

      Tillsätt ett ägg i taget till smör- och sockersmeten.

    5. 5.

      Blanda mandelmjöl, potatismjöl och rivet skal och rör snabbt ihop till en jämn smet.

    6. 6.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min (känn med sticka i mitten så att smeten har stannat).

    7. 7.

      Låt svalna och pudra med florsocker vid servering.

Fler recept på:
Tårta
Är innehållet i detta recept olämpligt?