Torskrygg med vintersalsa och grönt mos

Torskrygg med vintersalsa och grönt mos

Av: / Foto: Erik Karlsson
35 min
4 personer
Smarrig torskrygg med vintersalsa och grönt mos på potatis, ärtor och spenat.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Rödlök, Äpple, Citron, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 st bitar torskrygg
    2. salt, peppar
    3. 2 msk rapsolja
    4. 2 msk citronsaft
  1. Salsa

    1. 12 st rädisor
    2. 1 st granatäpple
    3. 1 st liten rödlök
    4. 1/2 dl hackad persilja
  2. Grönt mos

    1. 500 g gröna ärter
    2. 2 st potatisar
    3. 100 g spenat
    4. 2 msk crème fraiche
    5. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125 grader.

    2. 2.

      Lägg fisken i ugnsfast form, salta och peppra, ringla över rapsolja och pressa över citronsaft. Ställ in i ugn ca 15 minuter.

    3. 3.

      Skiva rädisorna tunt, blanda med kärnor från granatäpplet och fint hackad rödlök och persilja. Lägg på den bakade fisken.

    4. 4.

      Koka potatisarna och förväll ärterna i lättsaltat vatten, häll av och tillsätt spenat och crème fraiche, mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Rödlök, Äpple, Citron, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?