Torskrygg med svamp och brysselkål

Torskrygg med svamp och brysselkål

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torskrygg
    2. 500 g brysselkål
    3. 1 msk olivolja
    4. 200 g champinjoner eller annan svamp
    5. 3 msk små kapris
    6. ½ tsk timjan, torkad
    7. 3 msk smör
    8. salt
    9. peppar
  1. Rosépepparsmör

    1. 150 g smör, rumstempererat
    2. ½ klyfta vitlök, pressad
    3. 1 msk rosépeppar
    4. 1 tsk lime eller citron, saften

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Gör kryddsmöret. Blanda alla ingredienser med en gaffel eller med elvisp.

    2. 2.

      Dela brysselkålen och lägg i en ugnsfast form. Ringla olivolja över, salta och peppra. Baka i ugnen i 10–15 minuter.

    3. 3.

      Dela under tiden champinjonerna i två eller fyra delar beroende på storlek och stek dem i smör med lite timjan några minuter. Tillsätt kaprisen och fräs ytterligare ett par minuter. Peppra och salta eventuellt lite.

    4. 4.

      Ta ut formen och fördela svampen över brysselkålen. Man kan också steka kål och svamp ihop i stekpannan för att förenkla.

    5. 5.

      Salta och peppra torskbitarna och lägg dem ovanpå grönsakerna. Klicka generöst med kryddsmör över fisken.

    6. 6.

      Ställ tillbaka i ugnen cirka 15 minuter eller tills fisken är precis klar. Känn gärna efter med en kniv eller gaffel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?