Torskrygg med spenattäcke

Torskrygg med spenattäcke

Av: / Foto: Milla
40 min
5 Port
Torskrygg lagad i ugn. Gott med kokt potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 Kg Torskrygg
    2. 1 Stor Påse bladspenat
    3. 250 Gram Körsbärstomater
    4. 2 St Vitlöksklyftor
    5. 1 Dl Havregrädde
    6. Salt
    7. Peppar
    8. 0.5 Dl Vitt vin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torsken på en ugnsform. Lägg in fisken när ugnen är varm.

    2. 2.

      Stek delade tomaterna i vitlök och olivolja ca 10 min. Salta och peppra. Tillsätt grädde, spenat och vin och låt koka till såsen blir tjock.

    3. 3.

      Ta ut fisken efter 10 min. Lägg över tomat-spenatblandningen. Grädda i ugnen ca 10 min till, tills fisken är genomstekt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?