Torskrygg med smörsky

Torskrygg med smörsky

Av: / Foto: Pontus Ferneman
30 min
4 portioner
Torskrygg serverad med färskpotatis och smörsky.
Fler recept på:
Sallad, Dill, Potatis, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 4 st port färskpotatis
    2. 500–600 g torskrygg, färsk eller lätt tinad
    3. 80–100 g smör
    4. 125 g sugar snaps
    5. 2 st gula paprikor
  1. Tillbehör

    1. salt, peppar
    2. smör till stekning
    3. sallad
    4. citron
    5. dill

Gör så här

    1. 1.

      Sätt potatisen på kok.

    2. 2.

      Salta och peppra torskryggen. Lägg den i en ugnssäker form. Hyvla över smör. Täck formen med aluminiumfolie. Stek i 200° till 58–60°innertemp, 15–20 min (helt beroende på om den är färsk eller lätt tinad). Låt stå en stund under folien. Tips! Lägg en klick pepparrotsgrädde på torsken och sedan smöret över.

    3. 3.

      Ansa sugar snapsen, dela paprikorna i mindre bitar. Fräs grönsaksmixen i smör i en het panna ett par min. Krydda med salt och peppar. Servera torsken med sky, kokt potatis och grönsaksmix. Garnera med sallad, citronklyftor och dill.

Fler recept på:
Sallad, Dill, Potatis, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?