Torskrygg med russinris

Torskrygg med russinris

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
4 personer
Riktigt smarrig torskrygg med russinris.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g ljusa russin
    2. 3 dl ris
    3. 50 g pinjenötter
    4. 50 g pistaschnötter, osaltade
    5. 1 dl persilja
    6. 1/2 msk hackad gräslök
    7. 60 g babyspenat
    8. 1 dl rapsolja
    9. 1 msk balsamvinäger
    10. salt, peppar
    11. 4 portionsbitar torskrygg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Koka upp vatten och lägg i russinen, låt svälla 15 minuter. Koka riset. Rosta pinjenötter och pistaschnötter i en torr stekpanna. Rör om hela tiden. Blanda russin, pinjenötter och pistaschnötter i riset.

    3. 3.

      Mixa persilja, gräslök och spenat med rapsolja och balsamvinäger, salta och peppra.

    4. 4.

      Krydda torskryggen med salt och peppar. Lägg i ugnsfast form och ställ i ugn ca 12 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?