Torskrygg med pepparrot

Torskrygg med pepparrot

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
4 port
Klassisk torskrätt med smör, ägg, kapris och pepparrot.
Fler recept på:
Pochera, Potatis, Rödlök, Citron, Dill, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 2 tsk salt
    2. 1 st schalottenlök
    3. 5 st vitpepparkorn
    4. 4 st bitar torskrygg, filé (600–800 g)
    5. en bit pepparrot
    6. 100 g smör
  1. Servering

    1. 1 st rödlök
    2. 1 msk smör
    3. pressad potatis
    4. sockerärter
  2. Garnering

    1. 4 st hårdkokta ägg
    2. 2 msk kapris
    3. dill
    4. citronskivor

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten och salt i en vid kastrull eller traktörpanna, det ska täcka fiskfiléerna. Skala och klyfta löken. Lägg i lök och vitpepparkorn, koka upp. Lägg i fiskfiléerna och låt sjuda sakta på svag värme 8–10 min.

    2. 2.

      Skala och riv pepparroten grovt. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Låt det stå en stund och häll sedan över det översta klargula smöret i en liten skål eller såssnipa. Det vita grumliga som blir kvar i kastrullen ska inte användas.

    3. 3.

      Servering: Skala och hacka rödlöken. Bryn löken i smör. Servera torsken med pressad potatis, rödlöken, smöret, pepparroten och kokta sockerärter.

    4. 4.

      Hacka äggen. Garnera med ägg, kapris, dill och citron.

Fler recept på:
Pochera, Potatis, Rödlök, Citron, Dill, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?