Torskrygg med lyxig potatispuré och dillsmör

Torskrygg med lyxig potatispuré och dillsmör

Av: / Foto: Christina Uhlin
45 min
4 personer
Bjud på torskrygg på festen!
Fler recept på:
Rödlök, Citron, Dill, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 bitar torskrygg à 125–150 g
    2. smör till stekning
    3. Potatismos med krabba och dill
    4. 600 g potatis, mjölig sort
    5. ca 20 g smör
    6. 4 msk mjölk
    7. 1 burk inlagd krabba, 170 g, avrunnen vikt 120 g
    8. 1 msk hackad fryst dill
    9. rivet skal av 1/2 citron
    10. salt och peppar
    11. Skirat smör med dill
    12. 125 g smör
    13. 1 msk hackad fryst dill
  1. Servering

    1. inlagd rödlök
    2. sparris
    3. färsk dill

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och koka den mjuk, 15–20 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och vispa ihop för hand till jämn konsistens. Spä med mer mjölk om du önskar lösare konsistens.

    2. 2.

      Låt krabbköttet rinna av. Blanda ner det i moset tillsammans med dillen. Rör om. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.

    3. 3.

      Salta och peppra torskfiléerna. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn fisken på båda sidor. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt stå 7–8 minuter så att fisken blir genomstekt av eftervärmen.

    4. 4.

      Skirat dillsmör: Låt smöret smälta på låg värme i en kastrull utan att röra om. När smöret smält, häll försiktigt det klara smörfettet i en skål, låt bottensatsen vara kvar i kastrullen. Rör ner dillen i det klara smöret.

    5. 5.

      Servera torsken med moset, den syrliga rödlöken och kokt eller lättfräst grön sparris. Dekorera med färsk dill och ringla över skirat dillsmör.

Fler recept på:
Rödlök, Citron, Dill, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?