Torskrygg med Hasselbacksrödbetor och vitvinssås

Torskrygg med Hasselbacksrödbetor och vitvinssås

Av:
25 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g torsk
    2. 1 kg rödbetror, färska, förkokta
    3. 100 g getost (chèvre)
    4. ½ msk honung, flytande
    5. 30 g hasselnötter
    6. 1 st scharlottenlök
    7. ½ msk margarin fltyande 80%
    8. 1 msk vetemjöl
    9. 1 dl matlagningsvin, vitt
    10. 2 dl matlagningsgrädde 4%
    11. 1 msk fiskfond
    12. 70 g mangold

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175º.

    2. 2.

      Skär djupa skåror i rödbetorna. Tryck ner chèvre och ringla över honung. Lägg i en stor ugnsfast form tillsammans med fisken. Salta och peppra fisken.

    3. 3.

      Sätt in formen med fisk och rödbetor i ugnen i ca. 15 minuter tills chèvren fått fin färg och fisken är färdig. Ta ut formen efter halva tiden och strö hackade hasselnötter över rödbetorna.

    4. 4.

      Skala och finhacka lök och fräs i margarin i kastrull. Blanda ner mjöl och häll på matlagningsvin. Vispa tills mjölet lösts upp och blanda ner matlagningsgrädde och fond. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera fisken med vinsås, hasselbacksrödbetor och mangold.

    6. 6.

      Tips! Rimma torskryggen 30 minuter innan den ugnsbakas så blir den riktigt fast och god.

Är innehållet i detta recept olämpligt?