Torskrygg med fänkål och smörigt pumpamos

Torskrygg med fänkål och smörigt pumpamos

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 portioner
En verkligt delikat middag där torsken får sällskap av parmesanbakad fänkål, härligt pumpamos och len avokadokräm.
Fler recept på:
Halloween - skrämmande goda recept, Blomkål, Citron, Potatis, Vitlök, Avokado
Annons

Ingredienser

    1. 4 st torskryggsfiléer à 125 g
    2. 1 st stor fänkål
    3. 1/2 dl riven parmesanost
    4. smör eller olja till stekning
  1. Pumpamos

    1. 500 g pumpa
    2. 50 g smör
    3. salt och peppar
  2. Avokadokräm

    1. 1 st avokado
    2. 1 st liten vitlöksklyfta
    3. 1/2 dl rapsolja
    4. några droppar citron

Gör så här

    1. 1.

      Skala pumpan och skär i mindre bitar. Koka mjuk, tar ca 20 minuter. Häll av vattnet och stöt pumpan med smöret. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Medan pumpan kokar delar du fänkålen i 4 bitar. Koka mjuk, ca 10 minuter. Lägg i en ugnsfast form, salta och peppra och strö på parmesanosten. Sätt ugnen på 225°.

    3. 3.

      Kärna ur avokadon, skala vitlöken och riv den fint. Lägg alla ingredienser i ett högt kärl, tex en vattenbringare, och mixa ihop till en kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Precis innan servering gratinerar du fänkålen i ugnen, ca 5 minuter. Samtidigt steker du torsken gyllenbrun i smör eller olja, ca 4 minuter på var sida.

Tips från kocken

Moset kan du också göra av potatis eller blomkål. Välj det du tycker är godast!
Är innehållet i detta recept olämpligt?