Torskrygg med cayennepeppar

Torskrygg med cayennepeppar

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 4 st torskryggsfiléer
    2. 1 pkt bacon
    3. 1 purjolök
    4. 200 gr champinjoner
    5. smör och rapsolja
    6. salt och peppa
  1. Sås

    1. 4 dl creme fraiche eller
    2. 4 dl grädde
    3. 0,5-1 tsk cayennepeppar
    4. 1 msk dijonsenap
    5. 2-3 msk hummerfond
    6. 3 msk hackad dill

Gör så här

    1. 1.

      Strimla purjolöken, tärna champinjonerna och klipp baconet och stek i lite rapsolja och smör några minuter. Lägg i botten på en ugnsfast form. Salta och peppra torsken och lägg ovan purjo, champinjoner och bacon.

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till såsen och häll över torsken.

    3. 3.

      Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.

    4. 4.

      Garnera med räkor och dill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?