Torskrygg med bacon, blåmusslor och rostad potatis

Torskrygg med bacon, blåmusslor och rostad potatis

Av:
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 800 g Torskrygg
    2. 1 paket Bacon
    3. Dill
    4. 1 nät Blåmusslor
    5. 800 g Delikatesspotatis "Ratte"
    6. Torkad rosmarin
    7. 2 st Bananschalottenlök
    8. 7 dl Matlagningsvin
    9. 1 st Fänkål
    10. Hummerfond
    11. Fiskfond
    12. Creme Fraiche
    13. Smör
    14. Citron
    15. Tabasco
    16. Idealmjöl
  1. Blåmusslor

Gör så här

    1. 1.

      Rimma torsken i bitar med skinnet kvar i 1 L vatten och 0.5 dl salt i 30-60 min.

    2. 2.

      Koka upp vitvinet och lät musslorna koka tills de öppnar sig ca 2-3 min.

    3. 3.

      Sila av vinet och lägg musslorna i en kastrull med lock.

    4. 4.

      Finhacka schalottenlöken och fänkålen och fräs i smör.

    5. 5.

      Tillsätt vinavkoket, och lite hummerfond samt fiskfond. Koka in utan lock i 30-60 min.

    6. 6.

      Knaperstek bacon i små bitar

    7. 7.

      Lägg torsken med en kvist dill på varje skiva i täta plastpåsar och tillaga sous vide i 45 min vid 47 grader.

    8. 8.

      Skär småpotatisen i halvor och blanda med olivolja. Lägg på ugnspapper på en plåt och salta. peppra och krydda med rosmarin.

    9. 9.

      Baka potatisen i ugnen vid 230 grader varmluft. Ta ut potatisen efter ca 15 min och rör runt. Kan vila vid rumstemp och köras klar lite senare

    10. 10.

      Sila såsen, och tillsätt Creme Fraice och blanka av med smör. Tillsätt idealmjöl till önskad konsistens. Smaka av med vitpeppar, tabasco och citron. Sjud vid låg värme.

    11. 11.

      Lägg tallrikar och värm upp musslorna i ångugnen.

    12. 12.

      Montera torsken, blåmusslor och potatis på tallrikarna. Häll över såsen och strö bacon på fisken.

Är innehållet i detta recept olämpligt?