Torskrygg i citronsås med persiljeströssel

Torskrygg i citronsås med persiljeströssel

Av:
4 port
Kom ihåg att fisken ska vara väl tinad. 620 kcl/port
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Koka ca 900 gr potatis i lättsaltat vatten. Låt 250 g gröna ärter koka med de sista 2-3 minuterna.

    2. 2.

      Smält 2 msk smör i en stekpanna med höga kanter. rör ner 1/2 msk vetemjöl, 3 dl mjölk (lite i taget), 1 dl crème fraiche och 1 tärning grönsaksbuljong. Låt puttra 1-2 min.

    3. 3.

      Krydda ca 560 g torskrygg med 3/4 tsk salt och nymald svartpeppar. Lägg ner i pannan och strö på finrivet skal av 1 citron. Låt puttra 8-10 min eller tills fisken är klar.

    4. 4.

      Skala och skär 250 gr morätter i stavar och ställ i et glas. Klyfta den använda citronen.

    5. 5.

      Strö 1/2 ask fryst persilja över fisken och servera med nykokt potatis, gröna ärter, morätter och citronklyft

Är innehållet i detta recept olämpligt?