Torskgryta

Torskgryta

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 10 cm strimlad purjolök
    2. 1/2 skivad broccoli
    3. 1/2 strimlad squash
    4. 1,5 dl grädde
    5. 1 dl vatten
    6. 1 fiskbuljongtärning
    7. 600 g fryst torskrygg
    8. salt, peppar
    9. 2 skalade apelsiner
    10. 150 g räkor i lag
    11. 1 dl gröna ärter
    12. gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Bryn purjolök, broccoli och squash i smör någon minut. Tillsätt grädde, vatten och smulad fiskbuljongtärning

    2. 2.

      Skär torsken i bitar och lägg den i grytan. Salta och peppra. Sjud några min tills fisken är färdig

    3. 3.

      Skär ut filéer av apelsinerna och pressa resten av apelsinsaften i grytan

    4. 4.

      Vänd ner räkor och ärter. Garnera med apelsin och strö över gräslök

Är innehållet i detta recept olämpligt?