Torskgratäng med bacon

Torskgratäng med bacon

Av:
80 min
4 pers
Annons

Ingredienser

    1. 4 bitar torskfile/-rygg
    2. 1 dl Salt
    3. 1 l Vatten
    4. Pressad potatis
  1. Spenatbädd

    1. 140 g Bacon
    2. 1 Schalottenlök
    3. 1 Vitlöksklyfta
    4. 1 msk Smör
    5. 200-300 g Spenat
    6. Peppar
  2. Sås

    1. 3 dl Creme fraiche
    2. 1 dl Vispgrädde
    3. 2 msk Konc kycklingfond
    4. 3-4 msk Dijonsenap
    5. 1 tsk Honung
    6. 2-2,5 dl Riven västerbottenost

Gör så här

    1. 1.

      Rör ut saltet i vattnet tills det är helt löst. Låt fisken rimmas i saltlaken i 20 min. Lyft upp och låt rinna av väl på hushållspapper.

    2. 2.

      Strimla baconet och knaperstek det. Sätt på ugnen på 200 c.

    3. 3.

      Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i lök och spenat och fräs på medelhög värme tills spenaten börjar slakna och löken är genomskinlig. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Lägg lök- och spenatfräset i en smord ungsfast form. Lägg fisken ovanpå och strö över bacon.

    5. 5.

      Rör ihop alla ingredienser till såsen utom osten. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt mer dijonsenap. Häll såsen över fisken och strö över osten.

    6. 6.

      Gratinera i ugnen i 25-30 min tills osten har fått en vacker gyllene färg. Servera med potatis, mos eller tagliatelle.

Är innehållet i detta recept olämpligt?