Torskfilé med äggsås

Torskfilé med äggsås

Av: / Foto: Ralph Månsson
35 min
4 personer
Klassisk recept på torskfilé med äggsås.
Fler recept på:
Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. ca 700 g torskfilé
    2. Äggsås
    3. 3 dl grädde
    4. 2 dl fiskbuljong
    5. 1 tsk majsstärkelse
    6. salt och finmalen vitpeppar
    7. 2 st hårdkokta ägg
  1. Servering

    1. ca 1/2 dl hackad persilja
    2. kokt potatis
    3. gröna ärte

Gör så här

    1. 1.

      Låt filéerna ligga framme så de får rumstemperatur. Koka upp ca 1 liter lättsaltat vatten i en kastrull. Vattnet ska täcka filébitarna.

    2. 2.

      Koka upp grädde och fiskbuljong i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Red såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av såsen med salt och finmalen vitpeppar.

    3. 3.

      När vattnet kokar, lägg i torsken och ta av kastrullen från värmen. Låt filéerna ligga och dra 7–10 minuter beroende på tjocklek.

    4. 4.

      Hacka äggen och lägg ner i såsen. Spara eventuellt lite till garnering.

    5. 5.

      Lägg upp fisken på varma tallrikar och häll såsen över. Garnera eventuellt med lite ägghack och hackad persilja. Servera med kokt potatis och gröna ärter.

Fler recept på:
Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?