Torskburgare med rödbetssallad och chèvre

Torskburgare med rödbetssallad och chèvre

30 min
4 Portioner
Rödbetssallad och chèvre är riktigt smarriga tillbehör till denna torskburgare!
Fler recept på:
Sallad, Burgare, Chèvre, Vitlök
Annons

Ingredienser

  1. Torskburgare med rödbetssallad och chèvre

    1. 500 g urbenade torskfiléer
    2. 1 Ägg
    3. 0.5 finhackad gul lök
    4. 2 msk matlagningsgrädde
    5. Salt
    6. peppar
    7. 5 st färska rödbetor
    8. 100 g färsk spenat
    9. 2 st vitlöksklyftor
    10. Olivolja
    11. 1 paket bacon
    12. 100 g chèvre
    13. 4 st hamburgerbröd

Gör så här

    1. 1.

      Kör torskfiléerna tillsammans med ägg, lök och grädde till en slät färs i en matberedare eller med en handmixer. Salta och peppra efter smak. Forma till fyra lika stora burgare och stek gyllenbruna i smör, 3-4 minuter på varje sida.

    2. 2.

      Skala och koka rödbetorna mjuka, koktiden variera på storlek och färskhetsgrad. Stick med en vass kniv, det är gott om rödbetorna är lite ”al dente”. Hacka de nykokta betorna i mindre bitar och fräs dem med spenat, finhackad vitlök och olivolja i stekpanna.

    3. 3.

      Servera den varma rödbetssalladen till torskburgarna på bröd ihop med knaperstekt bacon, några fina rödlöksringar och smulad chevre.

Tips från kocken

Servera burgarna med hemmagjorda hamburgerbröd.
Fler recept på:
Sallad, Burgare, Chèvre, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?