Torsk under krämigt täcke

Torsk under krämigt täcke

Av:
30 min
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Fisken

    1. 800 g tinat torskblock
    2. 1 st gul lök
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 st broccoli
    5. 2 st morötter
    6. 2 st paprikor
    7. 2-3 st tomater
    8. 1 1/2 dl ajvar
    9. 1 1/2 dl grädde
    10. 2-3 st lagerblad
  2. Täcke

    1. 100 g varmrökt sidfläsk
    2. 1 st gul lök
    3. 2 skivor formfranska
    4. 100 g kantarellost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Ansa löksorterna och grönsakerna och skär sedan i skivor eller tärningar. Salta fiskfileerna runtom och vik ihop.

    2. 2.

      Vispa ihop ajvar och grädde och häll ner i en gratängform. Rör i alla grönsakerna och lagerbladen. Salta och peppra och låt stå i ugnen under tiden du gör i ordning täcket till fisken.

    3. 3.

      Täcke: Fintärna fläsket samt skala och finhacka löken. Skär bort kanterna på brödet, fintärna det sedan. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Rör i fläsket och fräs runt i 3-4 minuter. Tillsätt lök och bröd och fräs tills det får färg. Salta och peppra.

    4. 4.

      Häll fräset i en skål, rör i osten och blanda väl. Stryk ostkrämen jämnt över fileerna. Ta ut formen. lägg på fisken och baka i ytterligare 15 minuter eller tills fisken känns klar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?