Torsk med tomat, basilika och vitlök

Torsk med tomat, basilika och vitlök

Av:
4 port
Servera med, blomkålsris, broccolimos, zucchini-nudlar eller ugnsrostade rotfrukter
Annons

Ingredienser

    1. kokosolja (stekning)
    2. 4 torskfiléer
    3. 2 klyftor vitlök
    4. 3 salladslökar
    5. 3 tsk paprikapulver
    6. 400 g cocktailtomater
    7. 1 dl basilika
    8. 2 msk citronsaft
    9. salt
    10. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 185°C.

    2. 2.

      Stek fisken snabbt på varje sida. Torsken ska inte bli genomstekt. Lägg åt sidan.

    3. 3.

      Hacka salladslök och pressa vitlöken.

    4. 4.

      Smält lite mer olja i en pannan och fräs salladslök och vitlök en stund.

    5. 5.

      Strö över paprikapulvret efter en stund.

    6. 6.

      Dela tomaterna i halvor och ha i pannan. Låt småkoka ett par minuter.

    7. 7.

      Ha i basilika, citron och smaka av med salt och peppar.

    8. 8.

      Lägg ner fisken i tomaterna och ställ in pannan i ugnen.

    9. 9.

      Låt stå i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 60°C.

Är innehållet i detta recept olämpligt?