Torsk med sugarsnaps och rotselleripuré smaksatt med brynt smör

Torsk med sugarsnaps och rotselleripuré smaksatt med brynt smör

Av:
40 min
4 st
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torskfilé
    2. 900 g potatis
    3. 1 bit rotselleri
    4. 1 st kycklingbuljong
    5. 40 g smör
    6. 1/2 burk kapris
    7. 1 frp sugarsnaps
    8. salt
    9. olivolja
    10. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 175 grader.

    2. 2.

      Koka 900 g potatis i lättsaltat vatten.

    3. 3.

      Skala och skär 1 bit rotselleri i mindre bitar. Koka mjuk under lock i en liten kastrull med 2 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljong.

    4. 4.

      Brynt smör: Hetta upp 40 g smör i en kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en mixerbunke.

    5. 5.

      Häll av rotsellerin men spara 2 msk av kokspadet. Lägg ner rotselleri och kokspad i mixerbunken med brynt smör. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt.

    6. 6.

      Skär ca 600 g torskfilé i portionsbitar. Lägg i en smord ugnsform och krydda med 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min.

    7. 7.

      Friterad kapris: Stek 1/2 burk kapris (avrunnen) i en stekpanna med olivolja tills den är knaprig och krispig. Låt rinna av på lite hushållspapper.

    8. 8.

      Finstrimla 1 förp sugarsnaps. Lägg i en skål och blanda med 1 tsk olivolja, 1 krm salt och lite nymald svartpeppar.

    9. 9.

      Servera torsk med rotselleripuré, kokt potatis, krispiga sugarsnaps och friterad kapris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?