Torsk med spetskål i grön curry

Torsk med spetskål i grön curry

Av: / Foto: Tine Guth Linse
25 min
4 portioner
I sällskap med vit fisk och grön currysås sätter den vackra spetskålen guldkant på vardagsmiddagen. Anpassa hettan efter smak.
Fler recept på:
Vitlök, Basilika, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torskrygg eller annan vit fsk
    2. salt och peppar
    3. 1 spetskålhuvud
    4. rapsolja till stekning
  1. Sås

    1. 2 dl kokosmjölk
    2. 2 dl fiskbuljong gl
    3. 1 msk grön currypasta
    4. 1 vitlöksklyfta
    5. 10 färska basilikablad
    6. saft av 1 lime
    7. ev 1 knivsudd cayennepeppar

Gör så här

    1. 1.

      Salta och peppra fisken runt om. Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor, lägg ner dem i lättsaltat vatten och låt koka 3–4 minuter. Ta upp klyftorna och åt dem rinna av.

    2. 2.

      Blanda kokosmjölk och fiskbuljong med grön currypasta och pressad vitlök i en kastrull. Låt koka tills såsen börjar tjockna. Tillsätt finhackad basilika. Smaka av med pressad lime, salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar.

    3. 3.

      Salta spetskålen lätt. Hetta upp lite olja och stek snittytorna så att de får en fin stekyta. Ta upp och håll kålen varm.

    4. 4.

      Hetta upp lite ny olja och lägg ner fisken. Stek först på ena sidan cirka 2 minuter, vänd och stek ytterligare någon minut. Servera tillsammans med kålen och den varma såsen.

Fler recept på:
Vitlök, Basilika, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?