Torsk med smörstekta äpplen

Torsk med smörstekta äpplen

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
45 min
2 port
Höstig fiskrätt som serveas med potatis.
Fler recept på:
Budgetmat, Äpple, Nötter, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 2 st röda äpplen
    2. 1/2 dl hasselnötter (skalade)
    3. 1 1/2 msk smör
    4. 1 tsk rörsocker
    5. 1 krm kryddpeppar (malen)
    6. 1 krm salt
    7. 1/2 krm nejlika (malen)
    8. 2 st torskryggfilébitar à 125 g
    9. 1 msk persilja (hackad)
  1. Servering

    1. 300 g potatismos

Gör så här

    1. 1.

      Kärna ur och klyfta 2 röda äpplen. Grovhacka ½ dl (35 g) skalade hasselnötter.

    2. 2.

      Smält 1 msk smör med 1 tsk rörsocker, 1 krm malen kryddpeppar, 1 krm salt och ½ krm malen nejlika i en stekpanna. Stek äpplen och nötter tills allt fått lite färg i pannan.Lägg åt sidan och varmhåll.

    3. 3.

      Stek 2 torskryggfilébitar à 125 g i ½ msk smör 2–3 min per sida till fin färg.

    4. 4.

      Dra pannan från värmen och låt stå på eftervärme ytterligare ca 5 min (till 52° innertemp).

    5. 5.

      Blanda äpplena med 1 msk hackad persilja och strö över torsken.

    6. 6.

      Servera med ett potatismos av 300 g potatis.

Fler recept på:
Budgetmat, Äpple, Nötter, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?