Torsk med rödvinssås och rödkålssallad

Torsk med rödvinssås och rödkålssallad

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Fisk

    1. 1 bit Rödkål
    2. 3 msk olivolja
    3. 1 msk vitvinsvinäger
    4. 1 paket bacon
    5. 1 st rödlöl
    6. 1 dl rödvin
    7. 3 dl vatten
    8. 1 tsk soja
    9. 1 krm fisksås
    10. 1 dl créme fraiche
    11. 4 bitar torskrygg

Gör så här

    1. 1.

      Riv eller skär rödkålen fint. Lägg i en skål. Blanda med olivolja, vinäger salt och peppar.

    2. 2.

      Skär baconen och rödlöken i bitar och stek tills baconen är lite knaprig. Tillsätt vin,vatten, soja och fisksås. koka ner till hälften och tillsätt créme fraiche.

    3. 3.

      Lägg torsken i en kastrull. Häll över kokande vatten och salta. Lägg på lock och låt stå ca 7 minuter. Häll av vattnet. Servera med rödkålssallad och sås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?