Torsk med knapriga tillbehör

Torsk med knapriga tillbehör

Av:
4 Personer
Annons

Ingredienser

    1. 600 g Torskrygg
    2. Salt
    3. Peppar
    4. 1 Tsk Socker
    5. Smör
  1. Tillbehör

    1. 70 g Bacon
    2. 100 g Kålrot
    3. 100 g Rotselleri
    4. 75 g shiitakesvamp
    5. 2-3 Nypor Socker
    6. 1/2 dl Grovhackad bladpersilja
  2. Sås

    1. 1/2 dl Vitt Vin
    2. 3 dl Fiskbuljong
    3. 1 1/2 dl Grädde
    4. 1 tsk Fint skuren dragon

Gör så här

    1. 1.

      Krydda ena sidan på torsken med salt, peppar och lite socker

    2. 2.

      Sås: Koka ihop alla ingredienserna tills såsen börjar tjockna och smaka av med salt och peppar

    3. 3.

      Skär baconet i mindre bitar och knaperstek. Torka ou pannan med papper.

    4. 4.

      Skär rotfrukterna i tärningar och svampen i mindre bitar. Stek rotfrukterna i olja tills de fått lite färg och blir lite knapriga. Lägg i svampen och låt dom steka med i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och lite socker. Ta av från plattan och tillsätt bacon och persilja.

    5. 5.

      Stek fisken i smör, vänd och låt fisken eftersteka på eftervärme i 5 minuter. Servera

Är innehållet i detta recept olämpligt?