Torsk med gremolatatäcke

Torsk med gremolatatäcke

Av:
2 port
Servera till exempel med kokta rödbetor och stekt sparris eller rotgrönsaker i ugn.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g torsk
    2. 3 klyftor vitlök
    3. 1 kruka persilja
    4. 0,5 kruka basilika
    5. 2 tsk citronsaft
    6. 2 msk olivolja eller avokadoolja
    7. 1 tsk salt
    8. 1 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C. Skala vitlöksklyftorna.

    2. 2.

      Mixa vitlöken med persilja, basilika, citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar.

    3. 3.

      Lägg fisken i en ugnsfast form och bred över gremolatan. Tillaga i mitten av ugnen 10-20 min beroende hur tunn/tjock fisken är, eller tills innertemperaturen är minst 56°C.

Är innehållet i detta recept olämpligt?