Torsk med gräddig kål

Torsk med gräddig kål

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
30 min
2 portioner
Torsk är alltid smarrigt - här med gräddig kål.
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st gul lök
    2. 100 g svartkål
    3. 1 msk smör
    4. 1 1/2 dl matlagningsgrädde
    5. 1/2 dl mjölk
    6. 1/2 grönsaksbuljong (tärning)
    7. salt
    8. peppar
    9. 250 g torskfilé
  1. Servering

    1. 300 g potatis
    2. granatäppelkärnor

Gör så här

    1. 1.

      Stek ½ hackad gul lök och 100 g strimlad svartkål i 1 msk smör.

    2. 2.

      Tillsätt 1½ dl matlagningsgrädde, ½ dl mjölk och ½ tärning grönsaksbuljong, låt puttra ca 10 min. Späd med vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Koka 250 g torskfilé i saltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.

    4. 4.

      Servera med kålen och 300 g kokt potatis. Strö granatäppelkärnor över rätten.

Fler recept på:
Budgetmat, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?