Torsk med gorgonzolatopp

Torsk med gorgonzolatopp

Av: / Foto: Katja Kristoferson, Ulrika Pousette
20 min
2 personer
Det frysta fiskblocket får här ett gott täcke av gorgonzola, nötter och frön!
Fler recept på:
Potatis, Broccoli, Nötter, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 30 g gorgonzola
    3. 2 msk lätt-crème fraiche
    4. 4 st valnötshalvor, grovhackade
    5. 2 msk pumpakärnor
    6. 300 g torskflé, färsk eller tinad fryst
    7. 1 tsk smör eller olja till formen
    8. salt och nymald vitpeppar
  1. Tillbehör

    1. 150 g kokt potatis
    2. 200 g kokt broccoli

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Mosa med en gaffel ihop osten med crème fraiche, nötter och pumpakärnor. Lägg fisken i en smord form. Salta, peppra och täck med oströran.

    3. 3.

      Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter tills fisken är genomstekt.

    4. 4.

      Servera fisken med kokt potatis och broccoli.

Fler recept på:
Potatis, Broccoli, Nötter, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?