Torsk med frasigt täcke och citronsås

Torsk med frasigt täcke och citronsås

Av: / Foto: Ica
30 min
4 port
Torsken får ett täcke av paprikapulver, ströbröd, persilja och ost innan den bakas i ugnen. Den serveras sedan med en kall sås av gräddfil och citronskal, haricots verts och kokt potatis.
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torsk
    2. 900 g potatis
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 krm pepear
    5. 25 g smör eller margarin
    6. 1 tsk paprikapulver
    7. 1 dl ströbröd
    8. 1 dl hackad persilja
    9. 1 1/2 dl riven ost
    10. 1 st citron
    11. 3 dl gräddfil
    12. 250 g haricots verts

Gör så här

    1. 1.

      Tina fisken om den är fryst.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 200˚C.

    3. 3.

      Skala och koka potatisen.

    4. 4.

      Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Smält matfettet i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd, persilja och ost. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15 minuter.

    6. 6.

      Riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.

    7. 7.

      Till servering: Servera fisken med potatis, citronsås, haricots verts och citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?