Torsk med dillslungad potatis

Torsk med dillslungad potatis

Av: / Foto: ica.se
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Potatis

    1. 900 g delikatesspotatis
    2. 20 g färsk dill
    3. 2 msk rapsolja
    4. salt
    5. peppar
  2. Torsk

    1. 1,5 msk senap
    2. 600 g torskfilé
    3. 1/2 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 1/2 tsk paprikapulver
    6. 3 msk ströbröd
    7. 1 msk rapsolja
  3. Sallad

    1. 1 st gurka
    2. 2 st hjärtsallad
    3. 1 st citron
    4. 1 msk rapsolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Potatis: Koka potatisen. Hacka dillen grovt.

    3. 3.

      Torsk: Pensla senapen på torskfiléerna och lägg dem i en ugnsform. Blanda salt, peppar, paprikapulver och ströbröd. Strö blandningen över filéerna och ringla sedan över oljan.

    4. 4.

      Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.

    5. 5.

      Sallad: Skär gurka och sallad i bitar. Riv yttersta skalet av citronen och blanda med oljan. Vänd ner dressingen i salladen. Skär citronen i klyftor.

    6. 6.

      Blanda den nykokta potatisen med dillen och oljan. Krydda med salt och peppar.

    7. 7.

      Servera torsken med potatis, sallad och citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?