Torsk med cashewnötter

Torsk med cashewnötter

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
40 min
2 port
Smarrig torskrätt med pak choi och cashewnötter.
Fler recept på:
Japansk mat, Fisk, Cashewnötter, Chili, Nötter, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 250 g pak-choi el spenat blad
    2. 1 st röd chili
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 1/2 msk olja
    5. salt
    6. 1/2 dl cashewnötter
    7. 1 dl vatten
    8. 1/4 st tärning fiskbuljong
    9. 1 msk japansk soja
    10. 1 msk ljus sirap
    11. 2 st torskfiléer à 125 g
  1. Servering

    1. 1 dl ris

Gör så här

    1. 1.

      Plocka isär 250 g pak-choi och dela bladen i två (spenatblad kan användas som alt). Dela, kärna ur och skiva 1 röd chili. Stek pak-choi, chili och 1 riven vitlöksklyfta i 1 msk olja på hög värme till lite färg men fortfarande al dente. Salta lätt. Lägg åt sidan men varmhåll.

    2. 2.

      Rosta ½ dl grovhackade cashewnötter i pannan, lägg åt sidan. Häll 1 dl vatten, ¼ fiskbuljongtärning, 1 msk japansk soja samt 1 msk ljus sirap i samma panna, låt få ett uppkok. Häll upp i en liten kanna.

    3. 3.

      Torka ur pannan och stek 2 torskryggfiléer à 125 g i ½ msk olja på svag värme ca 5 min per sida.

    4. 4.

      Servera såsen i kannan och kokt ris (1 dl okokt) till fisken.

Är innehållet i detta recept olämpligt?