Torsk med baconströssel

Torsk med baconströssel

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Klassisk torskrätt med bacon och ärtor.
Fler recept på:
Pochera, Budgetmat, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g torskfilé eller annan vit fiskfilé
  1. Sås

    1. 30 g smör
    2. 2 1/2 msk vetemjöl
    3. 4 dl mjölk, 3%
    4. 1 dl vispgrädde
    5. 3/4 tsk salt
    6. 2 krm mald vitpeppar
  2. Strössel

    1. 140 g bacon

Gör så här

    1. 1.

      Sjud fisken i saltat vatten ca 5 min eller tills den är färdigkokt.

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölet, späd med mjölken och grädden lite i taget under omrörning. Låt såsen sjuda 3 min. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Strimla och stek baconet knaprigt.

    4. 4.

      Servera fisken överströdd med baconströssel tillsammans med kokt potatis, såsen, svart- och kryddpeppar och kokta gröna ärter.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red såsen med majsstärkelse. Laktosintolerans: Välj laktosfria mejerivaror.
Fler recept på:
Pochera, Budgetmat, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?