Torsk med ägg och räkor

Torsk med ägg och räkor

Av:
45 min
2 portioner
Torsk, räkor, rivet ägg och brynt smör
Annons

Ingredienser

  1. Torsk

    1. 300 gr torskfilé
    2. lite olja
    3. lite smör
  2. Räkröra

    1. 150 gr skalade räkor
    2. 3 st hårdkokta ägg
    3. 7,5 cm pepparrot
  3. Tillbehör

    1. 100 gr smör
    2. 1 st citron
    3. 1 st vårlök

Gör så här

    1. 1.

      Riv de kokta äggen grovt och blanda med räkorna och den rivna pepparroten

    2. 2.

      Klyfta citronen

    3. 3.

      Stek torsken i het panna med olja, sänk temperaturen och stek i smör på andra sidan. Ös ofta. Innertemperatur 52 gr.

    4. 4.

      Bryn smöret

    5. 5.

      Skiva under tiden vårlöken

    6. 6.

      Servera och höll det brynta smöret över fisken

Är innehållet i detta recept olämpligt?