Torsk i ugn med frasigt täcke

Torsk i ugn med frasigt täcke

Av:
6
Annons

Ingredienser

    1. 800 g fiskfilé
    2. Salt
    3. vitpeppar
    4. 75 g smält smör
    5. 2 dl ströbröd/panko
    6. 1 dl hackad persilja
    7. Pressad citron
    8. Potatis

Gör så här

    1. 1.

      Tinad fiskfilé. Typ torsk/kolja/sej. (Vi brukar göra på 2 block så blir det en låda över)

    2. 2.

      Variation 1: Tillsätt 2 tsk lökpulver + 2 tsk paprikapulver. Variation 2: Tillsätt 1,5 dl riven ost + ½ dl rostad lök.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    4. 4.

      Lägg fisken i en smord ugnsform. Hel eller i kuber. Salta och peppra.

    5. 5.

      Blanda ihop smör, ströbröd, persilja och citron till en tjock geggig massa. Smeta på fisken och in i ugnen!

    6. 6.

      Tillaga cirka 20 minuter, tills täcket är frasigt och fisken klar.

    7. 7.

      Servera med kokt potatis och remouladsås (Creme fraiche, lite majonäs, bostongurka, citron, salt, peppar.) Eller stuvad spenat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?