Torsk i ugn med dill och citronsås

Torsk i ugn med dill och citronsås

Av:
30 min
4 portioner
med potatis
Annons

Ingredienser

    1. 900 g potatis
    2. 600 g torskfile
    3. 2 dl creme fraiche
    4. 1 st fiskbuljjontärning
    5. 1 dl vatten
    6. 1-2 msk fryst dill
    7. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      tina torsken och låt rinna av ordentligt sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      skala potatis och koka i lättsaltat vatten.

    3. 3.

      lägg torsken i ugnssäker form och salta och peppra

    4. 4.

      koka upp creme fraiche, buljongtärning och vatten i en kastrull. häll i lite salt och peppar.

    5. 5.

      häll i dillen i såsen och rör om. Skölj och riv det gula skalet av citronen. (ta inte med det vita från citronen) och häll i lite citronsaft ( dela citronen på mitten och pressa med handen så du får citronsaften, akta kärnorna som kan komma)

    6. 6.

      Häll såsen över fisken och tillaga i mitten i ugnen i ca 15 grader.

    7. 7.

      kan servera med kokt broccoli

Är innehållet i detta recept olämpligt?