Torsk i ugn med dill- och citronsås

Torsk i ugn med dill- och citronsås

Av:
Ett härligt och lättlagat recept på torsk i ugn med en fantastisk dill- och citronsås. Den goda smaken av citron och dill från såsen läggs som ett täcke över torsken innan den tillagas i ugnen. Servera sedan fisken med knaprig broccoli, nykokt potatis och
Annons

Ingredienser

  1. 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl Creme fraiche 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli

Gör så här

    1. 1.

      Gör så här Tina torsken om fryst används och låt den rinna av ordentligt. Sätt ugnen på 225°C. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Lägg torsken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Koka upp smetana med buljongtärning och vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör ner i såsen. Skölj och riv skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?