Torrstekt fläsk med plommon och kinesiska pannkakor

Torrstekt fläsk med plommon och kinesiska pannkakor

Av:
4 – 5 skivor välmarmorerad fläskkarré, 1/2 dl kinesisk soja, 8 plommon, 1 litet knippe salladslök, 1 gurka, 2 msk sesamfrö, Hoisinsås, 20 pannkakor för Pekinganka
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Banka ut köttet så tunt som möjligt. Gnid in sojan i köttet och lägg på bakpappersklädd långpanna. Stek mitt i ugnen drygt 60 minuter. lyv och kärna ur plommonen. Lägg med snittytan uppåt i en form och strö på några nypor salt. När köttet stått i ugnen drygt 40 min, sätt formen med plommon på galler under långpannan med fläsk. Strimla gurkan tändstickstunt. Slanta salladslöken fint. Rosta sesamfrön i torr panna . Ta ut köttet och strimla mycket tunt.

    2. 2.

      Bygg pannkakorna med alla ingredienser. Rulla ihop och ät med händerna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?