Toppengoda maränger

Toppengoda maränger

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
16 st
Fantastiska och söta maränger!
Fler recept på:
Barnkalas, Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Maränger
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 100°
    2. 3 st äggvitor
    3. 2 dl strösocker
    4. några droppar röd hushållsfärg
  1. Garnering

    1. strössel
    2. ca 150 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Vispa vitorna till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite efter hand. Vispa marängen styv och blank. Vänd i några droppar färg.

    2. 2.

      Klicka ut marängerna på en plåt med bakpapper.

    3. 3.

      Garnering: Strö över valfritt strössel.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. De ska bli torra på undersidan, men lite sega i mitten. Låt gärna svalna i ugnen på eftervärmen.

    5. 5.

      Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa bottnen på marängerna i chokladen. Låt stelna på bakpapper.

Tips från kocken

Med några droppar hushållsfärg och lite strössel blir marängerna extra läckra! Använd gärna varmluftsugn, samma temperatur som i vanlig ugn.
Är innehållet i detta recept olämpligt?