Tonfisksallad med kokt ägg

Tonfisksallad med kokt ägg

Av:
15 min
2 portioner
Bra middag när det behöver vara både lätt och snabbt
Annons

Ingredienser

  1. Sallad

    1. 100 g sallad
    2. 50 g haricots verts
    3. 50 g sockerärtor
    4. 100 g cocktailtomater
    5. 15 cm gurka
    6. 0,5 st rödlök
    7. 1 burk tonfisk i vatten
    8. 2 st kokta ägg
  2. Dressing

    1. 0,5 msk flytande honung
    2. 0,5 msk vitvinsvinäger
    3. 1 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Lägg salladen på två tallrikar. Ansa haricots verts och sockerärtor och koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola i kallt vatten.

    2. 2.

      Halvera tomaterna och skär gurkan i bitar. Skala och skiva löken tunt.

    3. 3.

      Lägg alla grönsaker på tallrikarna. Lägg på tonfisken och äggklyftorna.

    4. 4.

      Blanda honung, vinäger, olivolja, salt och peppar och häll över salladen. Garnera med persilja och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?