Tonfiskrulle

Tonfiskrulle

Av:
5 10 bitar
Perfekt bufférätt
Annons

Ingredienser

  1. Fyllning

    1. 2 Burkar Tonfisk i vatten
    2. 0.5 Purjolök
    3. 1 Röd paprika
    4. 3 dl Creme fraiche
    5. 2 Msk Dill (färsk eller fryst)
    6. 2 Msk Citronsaft
    7. Salt och peppar
  2. Degen

    1. 100 g Smör
    2. 2 dl Vetemjöl
    3. 1/2 tsk Salt
    4. 3 dl Mjölk
    5. 3 Ägg

Gör så här

    1. 1.

      Börja med fyllningen. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Tvätta och finhacka grönsakerna. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Ställ degen i kylskåpet medan du gör degen.

    2. 2.

      Värm ugnen till 200 grader.

    3. 3.

      Smält smöret i en kastrull, tillsätt, tillsätt mjöl o salt. Späd med mjölken och vispa till en slät och klumpfot smet. Knäck ett ägg i taget och vispa några sekunder mellan varje.

    4. 4.

      Bred sedan ut smeten på en klädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Smeten påminner om ugnspannkaka men tunnare.

    5. 5.

      Ta ut från ugnen och vänd sedan upp och ner, dra av pappret. Bred på fyllningen och fulla ihop som en rulltårta.

    6. 6.

      Strö riven ost över rullen och gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.

    7. 7.

      Servera varm eller kall med en sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?