Tonfiskröra med sallad och kokta ägg

Tonfiskröra med sallad och kokta ägg

Av:
10 min
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 100 g stjälkselleri
    2. 2 salladslökar
    3. 140 g tonfisk, konserverad
    4. 2 dl majonäs
    5. ½ citron, saft + zest
    6. 1 tsk dijonsenap
    7. 4 ägg
    8. salt
    9. peppar
  1. Servering

    1. 200 g romansallad
    2. 110 g cocktailtomater (valfritt)
    3. 2 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Hacka selleri och lök fint. Blanda med tonfisk, citron, majonnäs och senap i en skål. Salta och peppra efter smak och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Koka äggen som du vill ha dem. Hårda eller medium. Skölj i iskallt vatten direkt, så blir det lättare att skala. Dela sedan äggen i klyftor eller halvor.

    3. 3.

      Lägg upp tonfiskröran och äggen på en bädd av strimlad sallad. Lägg till tomater och ringla olivolja över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?