Tonfiskbullar

Tonfiskbullar

Av: / Foto: Åsa Dahlgren
50 min
7 portioner
Recept på tonfiskbullar med potatis.
Fler recept på:
Biffar, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g potatis av mjölig sort
    2. 2 burkar tonfisk i olja
    3. ½ dl vetemjöl
    4. ½ dl mjölk Ⓛ
    5. 1 st äggula
    6. salt
    7. nymald svartpeppar
    8. rikligt med solrosolja att steka i

Gör så här

    1. 1.

      Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Låt den svalna.

    2. 2.

      Lägg potatisen i en bunke och mosa den med en gaffel.

    3. 3.

      Låt tonfisken rinna av och tillsätt den tillsammans med vetemjöl, mjölk och äggula till bunken.

    4. 4.

      Kör alltsammans till en slät smet med hjälp av en elvisp. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Skölj händerna i kallt vatten och forma små bifar, 4–5 cm i diameter, av smeten.

    6. 6.

      Häll solrosolja i en stekpanna så att det täcker hela bottnen. Stek biffarna så att de får fin färg på båda sidor. Vänd dem försiktigt så att de inte går sönder. Servera biffarna varma.

Fler recept på:
Biffar, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?