Tomtebollar

Tomtebollar

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
18 st
Sött och gott med tomteröd marsipan. Något för dig som gillar kondiskakan dammsugare!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 75 g digestivekex (5–6 st)
    2. 100 g mandelmassa
    3. 50 g mjukt smör
    4. 2 msk starkt kaffe
    5. 300 g röd marsipan
  1. Garnering

    1. 50 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Krossa digestivekexen. Riv mandelmassan. Blanda den med kexen, smöret och kaffet. Forma till runda kulor.

    2. 2.

      Kavla ut marsipanen till en 1/2 cm tjock platta mellan bakpapper. Skär ut 15–20 rutor. Rulla in bollarna i marsipan.

    3. 3.

      Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Ringla den över bollarna. Förvara i burk i rumstemperatur.

Tips från kocken

Färga marsipanen själv. För att få en varm röd färg behövs både röd och gul hushållsfärg. Prova dig fram till rätt mängder, det går åt flera teskedar röd färg till 300 g marsipan men inte så mycket gul.
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?