Tommy Myllymäkis köttfärssås (5+)

Tommy Myllymäkis köttfärssås (5+)

Av: / Foto: Köket.se
40 min
4 portioner
Tommy Myllymäkis recept på köttfärssås med vitt vin, champinjoner och färska tomater.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g nötfärs
    2. enkel olivolja att steka i
    3. 1 st gul lök, finhackad
    4. 4 klyftor vitlök, finhackade
    5. 200 g champinjoner, skivad
    6. 50 g rökt sidfläsk
    7. 2 dl vitt vin
    8. 2 st färska tomater, tärn
    9. 2 dl vispgrädde
    10. 2 tsk färsk timjan, finhac
    11. 2 tsk färsk oregano, finha
    12. salt
    13. svartpeppar, nymalen
  1. Servering

    1. spaghetti
    2. parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Bryn köttfärs i olja tills den tar färg.

    2. 2.

      Tillsätt lök, vitlök och svamp samt rökt sidfläsk i små bitar. Stek någon minut till. Krydda med timjan, oregano samt salt och peppar.

    3. 3.

      Häll i finhackade tomater. Tillsätt vin och låt koka upp.

    4. 4.

      Häll i grädde och låt såsen sjuda i 30 minuter.

    5. 5.

      Servera med nykokt spaghetti och riven parmesanost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?