Tomatsoppa med ugnsbakad paprika

Tomatsoppa med ugnsbakad paprika

Av: / Foto: David Back
65 min
6 portioner
Genialiskt enkel soppa med så mycket smak på få ingredienser! Det här är ett lite mildare ”morgonvänligt” recept. Vill man lägger man också till vitlöksklyfta och chili efter smak.
Fler recept på:
Budgetmat, Rödlök, Tomater, Vitlök, Chili, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 2 paprikor, gärna i olika färg
    2. 1 rödlök
    3. 1 msk olivolja
    4. 2 burkar plommontomater à 400 g
    5. 1 grönsaksbuljongtärning av god kvalitet ⒼⓁ
    6. 5–6 dl vatten
  1. Garnering

    1. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Ansa paprika och lök. Skär i bitar och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivoljan. Lägg tomaterna i en annan form.

    2. 2.

      Ställ båda formarna mitt i ugnen och rosta ungefär 1 timme, tills grönsakerna blivit mjuka och fått lite färg.

    3. 3.

      Koka upp buljongen och tillsätt grönsakerna med sitt spad. Mixa soppan med en stavmixer tills den är ganska slät.

    4. 4.

      Servera soppan varm eller kall toppad med lite färsk timjan.

Fler recept på:
Budgetmat, Rödlök, Tomater, Vitlök, Chili, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?