Tomatsoppa med fetaost

Tomatsoppa med fetaost

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
Grädden höjer smakerna i soppan och gör den lite mildare, men du kan utesluta den för en fettsnålare variant.
Fler recept på:
Budgetmat, Fetaost, Basilika, Tomater, Vitlök, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 1 msk olja
    4. 1 burk passerade tomater
    5. 2 buljongtärningar ⒼⓁ
    6. 5 dl vatten
    7. 1 dl grädde Ⓛ
    8. 1 tsk torkad basilika
    9. salt och peppar
  1. Till servering

    1. 150 g fetaost
    2. solrosskott eller rucola
    3. bröd ⒼⓁ

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken. Fräs den och pressad vitlök i olja.

    2. 2.

      Tillsätt övriga ingredienser, koka upp och sjud 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Servera soppan med fetaost, solrosskott och bröd.

Fler recept på:
Budgetmat, Fetaost, Basilika, Tomater, Vitlök, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?