Tomatsoppa

Tomatsoppa

Av:
60 min
8 Portioner
En krämig tomatsoppa tar inte lång tid att koka ihop, och smakerna är svåra att slå! Servera din krämiga tomatsoppa med ett rykande färskt bröd eller fröknäcke.
Annons

Ingredienser

    1. 4 st Lökar
    2. 6 msk Olivolja
    3. 4 msk Smör
    4. 1 msk Basilika
    5. 1 msk Timjan
    6. 1 gr Saffran
    7. 4 tsk Tomatpuré
    8. 800 gr Krossade tomater
    9. 3 dl Torrt vitt vin
    10. 6 dl Vatten
    11. 5 st Hönsbuljongtärningar
    12. 2 st Vitlökar
    13. 4 msk Strösocker, 2-4 efter smak
    14. 2 st Lagerblad
    15. 5 dl Vispgrädde
    16. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka och fräs löken mjuk i olja eller smör i en kastrull. Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund. Häll i tomatpurén och låt det fräsa en stund.

    2. 2.

      Häll i vinet så att det fräser till i grytan, i med tomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök, socker och lagerblad.

    3. 3.

      Låt soppan koka sakta i 20-30 minuter.

    4. 4.

      Fiska upp lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.

    5. 5.

      Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter.

    6. 6.

      Ta några tag med pepparkvarnen och klipp gärna i rejält med färsk basilika innan soppan serveras. Smula dessutom i mer torkade örtkryddor om du tycker att det behövs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?