Tomatsill med balsamvinäger

Tomatsill med balsamvinäger

Av: / Foto: Pontus Ferneman
10 min
420 g sill
Tomatsill med smak av balsamvinäger och fräst rödlök.
Fler recept på:
Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 1 förpackning 5-min sill (à 420 g varav 210 g sill)
    2. 2 st mindre rödlökar
    3. olja till stekning
    4. 1 burk körsbärstomater à 400 g
    5. 3 msk ketchup
    6. 1–2 msk röd tomatpuré
    7. salt och peppar
    8. 1 1/2–2 msk röd balsamvinäger
    9. 1 tsk kryddpeppar
  1. Garnering

    1. hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Ta upp sillen och låt den rinna av väl. Dela i mindre bitar.

    2. 2.

      Hacka rödlökarna, fräs dem mjuka i olja, tillsätt tomaterna, ketchup och tomatpuré. Låt det puttra samman i några min men utan att röra för mycket så att någon tomat förblir hel. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Kyl tomatröran snabbt utomhus eller i kallt vattenbad.

    4. 4.

      Vänd ner sillen och smaka av med röd balsamvinäger till önskad syra. Krossa kryddpeppar och vänd ner i sillen.

Fler recept på:
Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?